söndag 4 november 2012

Varma vader och kokbok

Idag blev det en lång och lugn söndagsrunda i sällskap med ett par morgonpigga Running Finland-medlemmar. Och än en gång en ny bekantskap! Fast ansiktet var bekant från Sportmagasinet. Det fattades bara videokameran, det hade blivit ett fint litet reportage i morgondimman längs Vanda å.
Det var jag som visade vägen idag och tillsammans sprang vi ca 13 km. Det blev lite längre för mig, 20 kanske, eftersom jag fick jogga till vår samlingsplats. Tillbaka tog jag en liten omväg. Nästan två och en halv timme var jag i rörelse. Ute var jag nästan tre timmar med väntan samt kiss- och fotopauser inräknade. Skönt. Perfekt PK-länk för min del, även om pulsen stunvis var väldigt låg. Men precis vad mina planerade söndagspass skall vara. Dessutom spelar det ingen roll att det går i maklig takt, på söndagar är det sällskapet som är det viktiga. Ska jag springa hårt kan jag göra det på egen hand.

Här i veckan hittade jag ett par kraftigt nedsatta kopmressionsstrumpor och slog till direkt. Kan någon tala om varför? De lär ska vara till någon nytta, men jag vet inte riktigt vad jag skall tycka. Idag var de nog rätt så sköna, de värmde mina vader i höstrugget.


Jag prenumererar på tidningen Juoksija och har flera gånger konstaterat att den är jättebra. I de flesta nummer finns det något som känns aktuellt och i varje nummer finns det tips på träningspass. Problemet är ju att jag läser tidningen ett par gånger när jag får den och sedan lägger jag undan den bland alla andra gamla tidningar. Igår kom jag på den briljanta idén att samla tips på träningar, träningsprogram och annat matnyttigt som kommer i tidningarna i min egen lilla "receptbok". Jag fick en asful Adidas-anteckningsbok från den förra futsalturneringen (vem kommer på ett så uselt pris?) och nu kom den till nytta. Nu har jag bläddrat igenom alla tidningar jag fått sedan 2010 och klippt ut sådant jag tycker att kan vara användbart. Så när jag nästa gång funderar vilka intervaller jag skall dra eller hurudan fartuthållighetstäning som skule smaka, är det bara att slå upp i kokboken. Hit skriver jag såklart in alla idéer jag får och bland annat har jag antecknat det jag lärt mig i Juoksukoulu.


Nu ska jag ta reda på alternativa träningsprogram som jag kan börja följa. Jag vet att Stockholm Marathon har ett, Juoksija har ett... Har du något tips?2 kommentarer:

  1. Har som senast sprungit efter jogg.se programmet, vilket jag älskade och klarade mitt mål i Frankfurt för en vecka sedan. Min man har sprungit efter Janne Holméns program inför 2 maraton och har varit väldigt nöjd med det. Nu inför Stockholm kommer jag också att pröva på Jannes program. I det programmet är passen per vecka ganska få, ca 3, men farten desto tuffare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. okej, tack för tipsen! o grattis till ditt upnådda mål :)

      Radera