fredag 15 november 2013

Smärta

Smärta är väl bara en sinnesförnimmelse? Tyvärr är det rätt så jobbigt att leva med det.
Jag tycker det bara blir värre. Eller åtminstone blir det inte bättre. Medicinkuren hjälper inte alls och jag vaknar minst en gång om natten av att knäet skriker av smärta. Det kan bli styvt när jag sitter stilla och nerför trappor eller backar är det ondast. Är det så här ett löparknä skall kännas? Ont, även om man inte springer?
Jag börjar bli lite desperat. Eftersom företagets försäkring inte täcker fysioterapi (vilket läkaren ordinerade) så är jag tvungen att hitta på något annat. Jag hoppas att en annan försäkring skulle täcka sådana kostnader, men det tvivlar jag på. Hur som helst så vände jag mig till den kommunala hälsovården. Nog är det märkligt att vi har ett så bra men råddigt sjukvårdssystem. En privat läkares remiss duger inte på den kommunala sidan så först måste jag besöka en läkare på min egen hälsostation för att kunna få samma utlåtande för att sedan kunna få (eller ställas i kö till) kommunal fysioterapi. Nåjo, några läkartider fanns icke att boka förrän i januari. Så jag får återkomma. För att kanske få en läkartid i vår. För att få ställa mig i kö. Och kanske någon gång få den rehabilitering jag skulle behöva. Om det nu är löparknä det är fråga om.

Kanske får jag bara acceptera det? Att jag inte kan springa. Kanske får jag helt enkelt ge upp.

Thank God it's Friday!

2 kommentarer:

  1. Löparknä kan nog, i den akuta fasen (som kan vara lång), göra ont också då man inte springer. Jag har varit där, men tack och lov höll inte den fasen i sig längre än 1-2 veckor.

    Låter konstigt att kommunala sidan inte accepterar en privat remiss. Jag har flera gånger gjort så att jag fått utlåtandet och remissen privat, men sen kunnat utföra de remitterade (dyra) åtgärderna kommunalt. Du kan ju ringa och ta en akuttid kommunalt? Sådana måste de ha och du har ju akut smärta.

    SvaraRadera
  2. Hehe, exakt sådär ser de ut på kommunala hvc-sidan. Men jo, ring akuttid och ta med pappren från privata sidan, läakren älskar när allt är färdigt och det enda han/hon behöver göra är skriva remiss :) (detta är inte ironi fast det kan missförstås som det)

    SvaraRadera