söndag 3 november 2013

Lista

Jag bloggsurfade i brist på bättre sysselsättning och kom över denna lista. Jag tycker den hör till de bättre av listor så jag svarade på frågorna och utmanar nu er att göra detsamma. Kopiera frågorna (och svaren om du håller med mig till hundra procent) och svara på din egen blogg. Så lär vi känna varandra ännu lite bättre.


1. Om du skulle vara ett djur för en dag, vilket djur skulle du vara och hur skulle du spendera din dag?
En ko. Då skulle jag klara av att i allsköns ro stå och mumsa gräs, inte göra mig bekymmer över någonting alls och inte ens låta mig störas av flugorna som surrar omkring mig. Bara vara.
Min rastlösa själ skulle välja hund: 
Jag skulle vimsa omkring i lägenheten hela dagen och bara vänta på att matte eller husse hämtar kopplet och skutta av glädje varje gång jag fick gå ut.
2. Om du fick vara världsbäst i en sport, vilken sport? Och varför?
Nå maraton såklart. Eller kanske 100 meter. Att kunna titulera sig världens snabbaste skulle vara coolt! 
3. Vad är det absolut mest osexiga egenskapen du kan tänka dig hos en annan individ?
Självömkan. Jag är nog rätt så osexig ibland.
4. Om du bara fick bära en färg för resten av ditt liv (kläder, accessoarer m.m), vilken färg hade du valt?
Blått kanske.
5. Föreställ dig ett parallellt universum och att du möter dig själv för 10 år sedan, vad hade du sagt till dig själv?
För 10 år sedan skulle jag möta en 15-årig rätt så osjälvsäker Freja. Sista året i högstadiet och jag hörde definitivt till de snälla och mer tystlåtna eleverna. Jag skulle väl ha sagt åt mig att det är okej, det kommer att gå bra. Man behöver inte vara lika dum som alla andra.
Jag spelade också aktivt fotboll och var (tro det eller ej) målvakt på junior-FM-nivå. Jag tror inte jag skulle behöva säga så mycket åt den Frejan. Kanske bara att "du är bättre än du tror".
6. Vilket är ditt absoluta drömyrke, om du får hitta på vad som helst du kan försörja dig på?
Oj, det är svårt att välja ett. Jag har alltid drömt om att bli författare, men att göra det på heltid vet jag inte om jag skulle gilla. Om jag fick göra två saker- driva café och skriva, då skulle jag vara glad.
7. Hitta på ditt eget superhjälte alter-ego, vad hade du hetat, vilken hade varit din superhjälte kraft och vilka crimes hade du bekämpat?!
Igår tänkte jag mycket på ensamhet och hur illa till mods jag känner mig när jag tänker på dem som i min bekantskapskrets verkligen är jätteensamma. Så om jag kunde, skulle jag definitivt ha förmågan att finnas till för alla, ha energi att besöka mina vänner och släktingar tillräckligt ofta och dessutom vara en person som dessa gärna umgicks med. Jag skulle heta... "ring om du behöver mig" (i brist på bättre fantasi)... och jag skulle bekämpa ensamhet mitt bland en hel massa människor.
8. Fattar du beslut baserat på logik och objektivitet eller grundade på personlig värdeskala?
Jag är rätt så rationell och logisk när det kommer till beslut. Mina känslor påverkar mig nog också och undantagen jag gör är oftast känslomässigt styrda.
9. Välj 3 olika sorters sötsaker/snacks som skulle vara de enda 3 du fick äta för resten av ditt liv. Vad hade det varit?
Glass av bästa kvalitét, choklad (också den bästa sorten såklart) och lakrits. 
10. Vilka 3 egenskaper tror du att din innersta krets skulle beskriva dig med om de fick frågan?
Lugn, organiserad, empatisk.Jag antastar: Anna, Michaela, Jenny och Johanna. Och alla andra som känner sig manade.


Dagens träning: Gym med betoning på att inte kunna röra mig i morgon. Ökade haukkavikterna till 9 kg och det är jag lite stolt över. Habahaba sut sut...

Dagens underhållning: Se på när Jan gör en HIIT-träning.

2 kommentarer:

  1. Super roligt att lära känna dig bättre. Mina svar publiceras imorgon.

    SvaraRadera
  2. Kul läsning! Jag får känslan av att du är betydligt lugnare som person, än vad jag är. Tur att såna som du finns för att balansera upp det hela. :-))

    SvaraRadera