onsdag 23 oktober 2013

Identitetskris

Nog ska det till en hel del självförtroende och ironi för att en löpare ska ta stavarna och ge sig ut på promenad. Det är dock det enda jag har kunnat göra i motionsväg. Mina knän tillåter inte löpsteg riktigt ännu.
Igår klädde jag mig i anti-löpkläder och traskade på så fort jag kunde. I ett tempo kring 9. Kanske kan man bli bättre på att promenera också. Själva promenaden var rätt skön men jobbigt var det att möta andra löpare. Jag skämdes nästan och hade lust att säga att "jag brukar faktiskt också springa, just nu idkar jag rehab och alternativträning!"
För det är väl det jag gör. Stavgår och tränar på gym. Jag har blivit motionär. Borde kanske börja prenumerera på Må Bra i stället för Juoksija.

Om någon har bra tips på alternativträning så är jag tacksam. Simning är dock inte något jag kommer att börja med.

Jag skulle så gärna vilja planera och drömma om nästa säsong. Men jag vågar inte. Visst har jag blivit rätt så härdad av smällarna jag har fått ta i år men jag vet inte om jag klarar många fler besvikelser. Jag får väl bara ta dagen som den kommer. Och bygga överkropp under tiden.

På tal om gym. Det är inget fel på styrketräning. Tidigare tyckte jag att det var urtrist men visst är det lite kul att ta ut sig helt och småningom också se resultat. Öka lite vikterna, se musklerna svälla (yeah, right...). Men det är något jag inte gillar med mig själv när jag tränar där. Fördelen med speglar är att man kan ha koll på tekniken. Nackdelen (enligt min personliga åsikt) är att jag fastnar vid spegelbilden. Beundrar lite. Missnöjer mig lite. Jämför lite. Min kropp är helt okej men jag gillar inte den jag blir när jag iakttar mig själv. Plötsligt blir jag så kroppsfixerad. Det blir jag inte när jag springer.

Jag återkommer när jag känner mig som en löpare igen. Tills dess är jag en splittrad själ.

6 kommentarer:

 1. Funkar crosstrainer för dina knän? Det är inte så förfärligt tråkigt (bara man har musik i öronen) och är helt hyggligt pulshöjande. Fördelen är dessutom att crosstrainer-maskinerna sällan är placerade precis vid någon spegel, så man kommer inte åt att "beundra" sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ska ta och testa. musik funkar, och kanske en tidning. tidningar hålls bra på den där ställningen framför. hellre crosstrainer än cykel åtminstone :)

   Radera
 2. Även om du inte vill simma, så måste jag rekommendera vattenlöpning! Det har fungerat bra som återhämtande träning för mig, är skonsamt för löparbenen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag vet. jag vattenlöpte några gånger i somras men då var det på simstadion, varmt och skönt och möjlighet att sola. tröskeln att ge sig av till simhallen och trampa vatten i en trång 25-metersbassäng är hög. men jo, borde nog ge det en chans!

   Radera
 3. Har ni backar i närheten? Att stavgå uppför backar (upp-ner-upp igen) tycker jag själv är effektivt, eftersom pulsen höjs och eftersom armarna får bra träning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hmm nå det ska jag prova på nästa gång. problemet är bara att knäet inte gillar nerförsbackarna. men kanske det skulle funkanändå!

   Radera