söndag 7 december 2014

Motionerar

Skosulan-Alex funderar på skillnaderna mellan att jogga och att springa och när man kan kalla sig det ena eller det andra. För tillfället gör jag varken eller så därför vill jag presentera ett tredje alternativ: motionera.
Om löpare har specialgjorda kläder och joggare har mysbyxor och stor t-shirt så har motionärer lager på lager av kläder för att inte frysa och satsar definitivt inte på hur man ser ut.
Om löpare springer fortare än 6 km/min och joggare lite långsammare än så så tar sig motionärer fram i avsevärt makligare takt.
Om löpare har mål och joggare joggar mer sporadiskt så är motionärens mål att hålla igång nu och då för att hållas frisk och orka ta trapporna i stället för hissen.

Visst vill jag ju definiera mig som löpare men just nu är jag motionär, åtminstone i praktiken. Det är en dryg vecka sedan jag sprang senast (ja, det var väl snarare joggade jag gjorde) och den här veckan har jag samlat kilometrar promenerandes. Hela 50 denna vecka. Med stavar blir det både mer tantigt och mer effektivt.
Lite för mycket blev det denna vecka, känns det som, och jag får försöka acceptera att det är okej att ta det lugnt. Att det är okej att bara motionera.

3 kommentarer:

 1. Jag rör mig - alltså finns jag.
  Så kör jag... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) ja så är det ju, även om man rör sig långsamt

   Radera
 2. Bra inlägg!! Jag har inte tänkt på detta men jag är nog definitivt en löpare, även om jag springer långsammare än 6-fart. :)

  SvaraRadera