lördag 19 mars 2016

Aktia Cup i motvind

Idag gick den sista Aktia Cup- deltävlingen av stapeln. Jag var lagomladdad men hoppades förstås på en bättre tid än senast. Gärna under 43 minuter. Det visade sig vara för ambitiöst.
Det började bra. Skönt och varmt, ingen vind (trodde jag). De första kilometrarna spann på i 4:10- tempo utan större problem. När det backiga momentet kom emot började jag tappa fart och när jag vände vid fem kilometer klockade jag 21:18. Sedan gick det uppför igen. Vanligtvis brukar jag få upp farten igen efter nerförsbacken men nu gick det inte. Jag fastnade i en fart på 4:35 så det var alldeles för långsamt. Dessutom gick det upp för mig att det visst blåste. Det hade bara varit medvind i början. Fem kilometer motvind gjorde ju sitt. Lallade i mål på 43:27 och var faktiskt lite besviken. Ingen höjdare till lopp. 25 sekunder långsammare än i december.
Nåja, alltid kan man inte vinna. Fast nog hade jag nästan hellre sprungit ett lugnt långpass och njutit av vädret än plågat mig själv i dryga 43 minuter. Borde träna mer äckelintervaller för att klara av att springa med riktigt utpumpade ben.

En månad till halvmaraton. Då ska jag gärna springa bättre än senast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar